onsdag 8. juni 2011

Panserhjerte av Jo NesbøTittel: Panserhjerte
Forfatter: Jo Nesbø
Forlag: Aschehoug
Det er like før Jo Nesbø kommer med ny krimroman. I morgen skal Gjenferd ligge klar i bokhandlerne. Jeg er en av dem som er kjempespent på den nye Harry Hole–boken, så fritidsproblemer får jeg neppe de neste dagene.
Det kan være morsomt å ta et lite tilbakeblikk på forrige møtet med Harry Hole. I Panserhjerte må Harry hentes fra Hong Kong får å hjelpe til med etterforskningen av drapet på to kvinner med merkelige stikkskader i munnen.

De fleste av kriminalromanene til Jo Nesbø har skapt stor begeistring hos meg.  Panserhjerte har mange kvaliteter. Harrys rusmisbruk skildres med nerve og plottet er i for seg godt skrudd sammen. Det lugger likevel. Kanskje er det oppfinnsomheten til Harry som gjør at boken ikke helt treffer. Litt for mange ganger tenker jeg at her er det for høy MacGyver-faktor.  Det blir rett og slett for mye kreative utveier i farefulle situasjoner. Til trøst for de som ennå ikke har lest boken: En halvgod Hole-roman er bedre enn det meste som blir utgitt i krimsjangeren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar