søndag 18. mars 2012

Hva skal du gjøre når Broen er ferdig?


Du kan jo begynne med å høre den flotte kjenningsmeldien til serien:

Hallow talk av Choir of Young Believers
Vinterens storserie på NRK etterlater et stort tomrom. Jeg var en stund tvilende til om den gode starten var nok til å holde spenningen helt inn. Etter siste episode for snart to uker siden,  kan jeg bare slå fast at det var ubegrunnede bekymringer. I de to siste episodene falt brikkene på plass. Vi slapp også en super-happy ending, det var modig av manusforfatterne å ikke la full harmoni råde da siste episode var ferdig. For deg som ikke har fått med deg serien: Broen er allerede ute på DVD: Løp og kjøp! Til trøst for oss andre: En oppfølger er under planlegging.
Karakterene har blitt snakkiser på mange norske arbeidsplasser. En kan selvsagt hevde at en etterforsker med asbergers syndrom neppe vil fungere i krevende politiarbeid, men skitt au: Saga ble en så sjarmerende detektivfigur at her må en se gjennom fingrene med slik smålige krav. Saga fremkaller mang en god latter når hun prøver å lære seg de finmaskede reglene som gjelder for sosialt samspill. Når partneren attpåtil er en romslig og raus danske, gjør ikke det utfordringene mindre.

Er du klar for karakterer som er like gode som i Broen, kommer et forslag her:

Prøv  krimromanen Mannen som ikke var en morder av Hjort & Rosenfeldt.


Hans Rosenfeldt var ansvarlig for manusskrivingen i Broen, noe som en lett kan merke når en blir kjent med personene i denne krimmen. Anmeldelse kommer her på bloggen om få dager. Har akkurat leste ferdig krim nummer to av samme forfatterpar. Snadderkrim från Sverige!
Flere journalister og mediavitere har skrevet om Broen. Her er noen gode linker:


Livet etter broen. Aftenposten trøster de som har abstinenser.

Diagnostiserte heltinner.

Spennende kvinnelige heltinner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar