søndag 21. oktober 2012

Studio Sex av Liza Marklund


 
For ca ti år siden ble to av Liza Marklund sine krimromaner om nyhetsjournalisten Annika Bengtzon filmatisert. Colin Nutley (engelskmannen som laget "Änglagård") regisserte «Sprengeren» og «Paradiset», og fruen Helena Bergstrøm spilte hovedrollen i begge filmene.  Jeg har vage minner om at jeg ble likte «Sprengeren» da jeg så den på kino.
Nå satses det på filmatisering av Marklund-bøkene igjen.  Den første av filmene, "Nobels testamente", ble vist på kino, mens oppfølgerne går rett på dvd og streaming-markedet.

I åpningsscenen av «Studo Sex»finner politiet politiet liket av en ung kvinne i en park. Krimjournalist Annika Bengtzon settes på saken og finner ut at kvinnen har jobbet på en strippeklubb. Samme kveld som drapet fant sted, skal en kjent politiker ha besøkt klubben.
Det mest severdige i denne filmen skjer i avisredaksjonen til Kveldspressen.  Her sitter replikkene godt og en aner noen av vurderingene som må gjøres under tidspress for å få en avis som kan selge. Utover dette blir aldri «Studio Sex» noe mere enn en gjennomsnittlig tidtrøyte. Det overrasker noe at ambisjonene ikke har vært større når en skal filmatisere en Liza Marklund-bok. Verken manus eller filming imponerer stort. Etter å ha sett flere knallsterke svenske og danske krimproduksjoner har nok kvalitetskravene økt. Det reklameres med at folka bak Milleniumsflimene til Stieg Larsson har laget Liza Marklund-filmene, men dette er på ingen måte noe Blomkvist & Salander-produksjon.
Malin Crepìn spiller greit nok i hovedrollen som Annika. Replikkene funker, men hun  får noen scener der det skjærer seg helt. Hun skal blant annet prøve å infiltrere strippeklubben som gravende undercoverjournalist.  Annika får seg jobb som lettkledd croupier ved rullettbordet, scener som aldri blir noe annet enn ufrivillig komiske.
Det er godt mulig jeg tar en titt på de andre filmene i Marklund-serien, men før det blir gjort frister det mere å se på Colin Nutley-filmen «Paradiset».

Kilde:  Streamet hos Apple store
Lengde:
 
Traileren fra Studio Sex
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar